Vanja Runje – sigurnost našeg doma na prvom je mjestu

Vanja Runje je marketinška stručnjakinja, majka i supruga, a prije svega, osoba koja zna što znači sretan i siguran dom. Dvadesetak godina svoje profesionalne karijere posvetila je kreativnoj industriji, radeći na top pozicijama u globalno nagrađivanim hrvatskim agencijama. Danas su joj, uz brojne hobije i profesionalan angažman, ipak na prvom mjestu obitelj i njihov dom pun ljubavi, koji je zaštitila Osiguranjem doma.

Dom i osjećaj doma su mi bitni, gdje god on trajno ili privremeno bio

Muž se šali da sam teritorijalna i da mi je prioritet nešto što on zove „skućiti“. „Skućiti“ znači prvo si napraviti kuću tj. dom. Dođemo na more, Davor bi direktno na plažu, pa bi po mraku krenuo tražiti gdje ćemo spavati. To bi me uvijek činilo nervoznom. Ja bi prvo postavila šator u kampu ili našla apartman, napravila brzinsku inspekciju, unijela stvari, napunila frižider, popila kavu, pa nakon toga može sve.

Odrasla sam u obitelji koja je oduvijek osiguravala zdravlje, imovinu i automobile. Građenjem samostalnog života, a nakon toga i bračnog, samo sam nadopunjavala naš paket osiguranja novim policama. Iako muž Davor nije imao takve navike, srećom nije propitivao moje upravljanje kućnim budžetom. Ne znam da li je to stvar odgoja, mog ziheraškog karaktera, činjenice da mi je dom prioritet ili samo zdravog razuma. Vjerujem da je kombinacija svega navedenog.

Brojni su ozbiljni rizici u životu od kojih se ne mogu ni na koji način zaštiti da stvarno ne želim brinuti i o onima od kojih se mogu osigurati. Rođenjem djece to je dodatno dobilo na značaju. Nebrojeno puta sam izašla iz stana i kilometrima daleko upitala se jesam li isključila peglu? - Naravno da jesam, uvijek isključim!

Prestala sam razmišljati, što ako naša ulazna vrata nisu dovoljno sigurna. Uvijek ih propisno zaključam i uz osiguranje više ne strahujem od provale.

Čak i uz savršeno brižne i koncentrirane susjede - ne mogu predvidjeti niti spriječiti potrese

Naša zgrada s početka prošlog stoljeća ih je savršeno podnijela. Jedina materijalna šteta je boca vina i rasuta kutija špageta. No emocionalno smo se stresli više od kuće. U drugoj sekundi smo zgrabili djecu i psa, u petoj mobitel i ključeve. Izletjeli smo iz stana polugoli, trčeći bosi preko razbijenog stakla. Nakon pet minuta smrzavanja skupila sam hrabrosti vratiti se po mlijeko, kekse, dječja kolica, deke i cipele. Ubrzo nakon slijednog potresa smo sjeli u auto i pobjegli u drvenu vikendicu na Kupi. Pridružila nam se i rodbina. Tada nisam znala reći u kakvom je stanju naš dom, nisam imala hrabrosti pogledati. Imali smo sreće.

Novac uplaćen u osiguranje gledam kao investiciju, a ne trošak

Sve stvari u mom domu, možda nemaju pojedinačno neku veliku tržišnu vrijednost, no predstavljaju moje vrijeme. Vrijeme koje sam provela u uredu da bi zaradila plaću s kojom bi ih platila. Vrijeme je najvrjedniji životni resurs, nepovratno je. Ne mislim dozvoliti da postoji mogućnost da sam desetljeća rada zbog susjedove zapaljene tave nepovratno izgubila i zato sam odabrala Croatia osiguranje i odlučila građevinski dio svog doma, ali i sve stvari u njemu zaštiti njihovim osiguranjem doma.