Kakvi su temelji sigurnog poslovanja zna arhitektonski ured 4uha

Tvrtka 4uha čini cjelovit i interdisciplinaran tim koji se bavi svim poljima arhitekture, a veže ga ljubav i strast prema arhitekturi i želja za napretkom. Njihov bogat poslovni portfelj ubraja razne tehničke dijelove arhitekture, od projektiranja naselja i prometnica pa sve do detalja otvaranja  ladice u interijeru.

S posebnim zadovoljstvom kreiraju rješenja za one izazove koji se čine neizvedivima. Prošla je godina nametnula popriličan broj takvih izazova, a glavni projektant i osnivač 4uha, Mislav Bašić otkrio je što znači biti poduzetnik i arhitekt u ovim novim okolnostima te zašto je za zaštitu svog poslovanja odabrao Croatiju.

„Od prvog kontakta i susreta s agentom znao sam da je Croatia osiguranje najbolji izbor. Jedan od primjera je nesretni potres u Zagrebu koji je na našoj uredskoj zgradi ostavio traga. Od prijave do isplate štete sve je prošlo bez ikakvih problema. Brzo i jednostavno uz naknadu štete s kojom smo sve vratili u prvobitno stanje. U takvim ali i brojnim drugim situacijama kojih u današnjim okolnostima nažalost ne nedostaje potvrđuje se kako je najbolji partner osiguranje.“, kaže Mislav.

Arhitektura je zvanje, profesija i poziv 24/7

Mislav kaže kako je arhitektura umjetnost koja vam nudi mnoštvo stilova izričaja, ali traži i sposobnost prilagodbe. „Arhitektura je jedno predivno zanimanje koje omogućava da istovremeno budete psiholog, pravnik, graditelj, kreativac, manager, lider, inženjer, dizajner, povjesničar umjetnosti i još mnogo raznih uloga objedinite u istoj osobi.

Uigran tim znači uspješno poslovanje

Sposobnost prilagodbe se prvenstveno ogleda u timu. Prema njegovom mišljenju, sposobnost građenja kvalitetnog tima ne čini samo uspješan arhitektonski ured, već predstavlja i karakteristiku uspješnih poduzetnika. „Tajna mog uspjeha je u tome da sam zaposlio ljude koji su pametniji od mene i od kojih svaki dan učim. Kada prihvatimo da uvijek postoji netko tko je u svom području bolji od nas, onda jedni od drugih možemo učiti i zajedno rasti. Tako i mi u 4uha rastemo, uz ohrabrivanje, konstruktivnu kritiku, timski rad i svakodnevnu brigu o sigurnosti u svakom smislu“, ističe.

Brigu za sigurnost pokazuju primjerom

Prošla godina nas je sve uvjerila kako arhitektura prvenstveno treba zadovoljiti sigurnost i funkcionalnost, a tek onda estetiku. Arhitektonski ured 4uha u takvoj poslovnoj politici uvijek nastoji voditi primjerom, počevši od sebe. „Osim temeljnih praksi koje jamče statičku sigurnost objekta, posebno vodimo brigu o osiguranju objekta, prostora, ljudi i ostale imovine, što uvijek preporučujemo svojim klijentima“, napominje Mislav. „4uha smo osigurali u Croatia osiguranju prvenstveno zbog ponuđenih mogućnosti za poduzetnike, ali i zbog čvrste tradicije sigurnosti. U našem radu i pristupu se vidi da nismo konzervativni, ali kada je u pitanju sigurnost, prioritet su nam ozbiljnost i  dokazanost. Tu ne ostavljamo prostora za kompromise“ naglašava.

Kako kaže, sigurnost svojih kolega i sigurnost njihovog radnog prostora nemaju cijenu, zbog čega su se osigurali u Croatia osiguranju. „Zaštitili smo sebe, svoje kolege, ali i poslovanje uz mogućnost prilagodbe svog osiguranja specifičnim potrebama i mogućnostima našeg ureda“, ističe Mislav.