Uz vrhunsku kuhinju i top lokaciju sigurnost je najjači adut”

Anto Oršolić i Edo Begić

Anto Oršolić i Edo Begić sjajan su primjer kako viziju pretvoriti u uspješnu i sigurnu poduzetničku priču u kojoj uživaju svi redom. 

Preuređeni restoran Dalmatino nalazi se pokraj jarunskog Malog jezera, a iza ove uspješne ugostiteljske priče nalaze se vlasnik Anto i chef Edo. Restoran u svojoj gastronomskoj ponudi nudi jela s roštilja i staro-poznatu tradicionalnu pizzu koje prate raznolike vrste piva, vina i bezalkoholna pića, a restoran svojom arhitekturom i interijerom na bazi drva i stakla pridonosi umirujućoj i pitoresknoj vizuri Malog Jezera na Jarunu, dok sve zajedno obogaćuju mirisi vrhunskih grill ostvarenja. Da bi sve bilo po mjeri istinskog „gušta“ Anto je sigurnost i osiguranje prepustio lideru na tržištu, Croatia osiguranju.

 „Broj situacija, velikih ili malih koje mogu zaprijetiti sigurnosti zaposlenika, gostiju ili samog prostora u današnjim uvjetima je zaista velik. Od potresa preko požara do poplave, provale ili krađe, moramo biti spremni na sve. A mi jesmo jer je uz nas Croatia osiguranje pa se možemo bezbrižno posvetiti poslu u kojem smo najbolji – pripremi vrhunske hrane.“

Od aduta do problema i nazad

A da o brizi za klijenta govore djela pokazalo se upravo na nezgodi u Dalmatinu koju je Anto riješio uz pomoć Croatia osiguranja.

„Kako to biva u svakom poslu, uz rad dolaze i izazovi te neželjene situacije koje u sekundi mogu pomrsiti planove“, ističe Anto govoreći o događaju koji mu je pokazao da je osiguranje u Croatiji bio najpametniji potez. Naime, staklena stijena restorana uz jezero jedan je od njegovih glavnih aduta, jer gostima restorana omogućava uživanje u lijepom i oku ugodnom pejzažu jarunskog jezera. Jedan jaki vjetar i splet okolnosti doveli su do značajne štete na staklenoj stijeni.

„To je priroda i protiv nje ne možemo, ali možemo predvidjeti takve stvari. Mi smo upravo to napravili i kad nam je vjetar napravio štetu sve što mi je preostalo je nazvati svog agenta u Croatiji. Štetu smo prijavili online, učitali fotografije i daljnju brigu prepustili Croatiji. Sve se riješilo u rekordnom roku, šteta je nadoknađena, stijena je popravljena i nastavili smo dalje“, kaže Anto.

 Iako su mnogi segmenti vođenja ugostiteljskih objekata povezani sa sposobnostima i trudom vlasnika, kuhara, ali i svih ostalih zaposlenika, neki problemi jednostavno su nepredvidivi te ih ne možemo spriječiti. Upravo zato osiguranje je bitan faktor uspješnog rada svakog poduzetnika. Uz brojne mogućnosti i proizvode koje poduzetnicima nudi Croatia osiguranje sigurno je da će svatko pronaći opciju koja odgovara upravo njihovim potrebama u uvjetima poslovanja, a uz dobro osiguranje lakše se posvetiti poslu.


Ugostitelj ste? Istražite ponudu za svoje poslovanje.