AGRIVI - agrotehnološka kompanija

AGRIVI je prvi hrvatski agritech startup, koji je prerastao u tehnološku kompaniju čije se rješenje za digitalizaciju poljoprivrede koristi na svim naseljenim kontinentima. Trenutno su prisutni u više od sto zemalja s uredima u Londonu, Varšavi, Bukureštu i Zagrebu.

Tvrtka privlači brojne IT stručnjake koje nadahnjuje rad na nečem tako posebnom kao što je digitalizacija poljoprivrede i žele raditi posao koji direktno mijenja način na koji živimo te istovremeno utječe na izgradnju bolje budućnosti. Osim što svojim idejama mijenjaju budućnost poljoprivrede, svjesni su da i njihovoj budućnosti i poslovanju treba zaštita, zato su odabrali Poduzetnik PROtekt osiguranje.

Iz Kutine u 100 zemalja diljem svijeta

AGRIVI je 2013. godine iz vjerovanja da znanje i tehnologija moraju biti dostupni svim poljoprivrednim proizvođačima pokrenuo Matija Žulj, a za sve je “kriv” nasad borovnica čijom je sadnjom Matija shvatio da znanje i preporuke o uzgoju borovnica nisu lako dostupni.

„Naš softver podržava upravljanje kompletnom proizvodnjom, omogućuje izradu niza analitičkih izvještaja, ima ugrađene napredne algoritme predviđanja koji pomažu u donošenju odluke oko optimalnog trenutka tretiranja biljaka, a zahvaljujući velikoj bazi naše rješenje sugerira najbolje prakse svojim korisnicima. Uz to, AGRIVI omogućuje jedan od najnaprednijih izvještaja o sljedivosti poljoprivredne proizvodnje. Izvještaji dostupni poljoprivrednicima i kupcima, za svaku kulturu pokazuju 20 ključnih informacija iz procesa proizvodnje.“, kaže Matija Žulj, osnivač i direktor AGRIVI-ja.

Globalni uspjeh i vrh ljestvice

Vrijednost ideje AGRIVI-ja prepoznali su i stručnjaci. Tako je globalna revizorsko – konzultantska kuća EY AGRIVI prepoznala kao najkompletnije rješenje za digitalizaciju nacionalnih poljoprivreda. Deloitte i Financial Times uvrstili su ih na ljestvice najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, dok rezultati više od 100 industrijskih istraživanja pokazuju da AGRIVI spada među 10 globalnih lidera u softveru za upravljanje poljoprivredom.

Govoreći o utjecaju trenutnih okolnosti na poslovanje, Matija ističe: „Globalna epidemiološka situacija dodatno je potaknula razmišljanja i investicije u digitalizaciju svih industrija, pa tako i poljoprivrede. Tako je novonastala situacija, uz novi ciklus investicija i ambiciozne planove komercijalizacije našeg proizvoda još dodatno ubrzala rast AGRIVI-ja.“

Digitalizirano ili ne, važno da je sigurno

Fokusirani na rast i razvoj ne zanemaruju ni sigurnost svega što su postigli. AGRIVI je kao svog partnera u sigurnom poslovanju odabrao Croatia osiguranje, a prema riječima Matije Žulja „Svaka kriza iznova pokaže koliko je bitno unaprijed razmišljati o rizicima i raditi sve da se ti rizici umanje. U tom kontekstu smatram iznimno važnim osigurati se od ključnih rizika, a tu nam je Croatia osiguranje vrijedan partner. Zadovoljni smo korisnici Poduzetnik PROtekt  paketa kojim štitimo svoje poslovanje.”