Gideon Brothers - vizionari robotike

Gideon Brothers je vizionarska i uspješna domaća tvrtka koja se bavi izradom robota i umjetnom inteligencijom te razvija autonomne mobilne robote za skladištenje i transport roba.

Osim što svojim poslovanjem mijenjaju principe robotike, znaju da je najbolja zaštita poslovanja upravo kvalitetno osiguranje.  Stoga su odabrali Poduzetnik PROtekt jer obuhvaća sva ključna osiguranja koja su im potrebna za sigurnu budućnost i daljnji razvoj poslovanja.

Razvojni put hrvatskih vizionara robotike

Gideon Brothers je od samog početka usmjeren na robotiku, a tijekom 2017. godine su prepoznali manjkavost rješenja na tržištu automatizacije procesa i vidjeli svoju priliku.

„Shvatili smo da će robotska vozila budućnosti biti pokretana sustavima vizualne percepcije, baš kao što se i mi ljudi oslanjamo na svoje oči, odnosno vid u svim svojim aktivnostima. Tako se iskristalizirao i naš smjer tehnološkog razvoja – autonomija temeljena na vizualnoj percepciji za mobilne robote za industrijska okruženja“, kaže dr. Josip Ćesić, jedan od suosnivača Gideon Brothersa i voditelj Odjela za autonomne tehnologije Gideon Brothersa.

Za svoja inovativna poduzetnička rješenja dobili su i niz svjetskih priznanja, poput onoga 2018. g. za najbolji startup u kategoriji logistike i mobilnosti na natjecanju Start.Up! Germany, kojeg organizira mreža Njemačke industrijske i trgovinske komore. Ponose se i titulom najboljeg AI Startupa prestižnog londonskog Founders Foruma,  a jedna od najistaknutijih globalnih analitičkih kuća za tehnološki sektor ABI  Research imenovala je Gideon Brothers Top inovatorom te ih uvrstila u svoj pregled top deset tvrtki u sektoru Industrijske robotike za prijevoz materijala.

O planovima za budućnost Josip kaže: „Naši planovi uključuju rad na razvoju novih rješenja oslonjenih na sustave vizualne percepcije, uz pomoću kojih će naši kupci moći automatizirati poslovne procese koji do sada nisu mogli biti automatizirani. Samo nebo je granica! Tek je 5% globalnih manualnih procesa automatizirano, i tu vidimo veliki potencijal – kako za tvrtke koje žele povećati efikasnost, tako i za zaposlenike koji će se rasteretiti od fizički jako zahtjevnih poslova, a moći će se posvetiti poslovima koji donose više zadovoljstva i dodane vrijednosti.“

Sigurnost i povjerenje kao prioritet u poslovanju

S obzirom na to da Gideon Brothers djeluju u vremenu velike neizvjesnosti i brzih promjena koje utječu na cjelokupni aspekt poslovanja, svjesni su da odgovorno upravljanje poslovanjem zahtjeva dodatan fokus na usklađivanje troškova i najvišeg standarda sigurnosti za njihovu tvrtku i poslovanje. Sigurnost i povjerenje su im izuzetno bitni za sve dionike – kupce, zaposlenike, investitore i širu zajednicu. Stoga, kao tvrtka koja razvija posve novu generaciju tehnologija u kategoriji autonomnih mobilnih robota i koja je na tržištu prisutna jedva desetak godina, sigurnost u vlastitom poslovanju postavljaju kao prioritet.

„Pred nama su velike stvari i imati partnera koji će nas moći pratiti u našem sigurnom rastu od velike nam je važnosti. Zato nam je posebno drago što je uz nas Croatia osiguranje, koje svojom tradicijom i iskustvom, ali i vizijom poslovanja budućnosti potvrđuje kako su najbolji izbor u zaštiti i osiguranju poduzetničkih uspjeha“, izjavio je Josip.

Poduzetnik PROtekt im ulijeva povjerenje da mogu hrabro koračati ka svojoj viziji poslovanja budućnosti  i ništa ne prepustiti slučaju.